17 Αυγ 2016

«Τραγουδώντας το φεγγάρι» σε μουσεία και μνημεία της Ημαθίας

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου θ’ απολαύσουμε φέτος το ωραιότερο ολόγιομο φεγγάρι της χρονιάς, και, όπως κάθε χρόνο, τα μνημεία και τα μουσεία της Ημαθίας ετοιμάζονται να "ζωντανέψουν" την μαγική αυτή βραδιά με εκδηλώσεις στις οποίες η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στις Αιγές, στις 20:00, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας θα υποδεχθούν τους επισκέπτες με μια ξενάγηση στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων, ενώ από τις 21:30, η Αθηνά Πέϊου (τραγούδι) και ο Δημήτρης Κωστόπουλος (πιάνο) θα μας ταξιδέψουν μουσικά στο χρόνο και τον χώρο με αγαπημένα τραγούδια για το φεγγάρι και τον έρωτα του Μάνου Χατζηδάκη του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Στην Ημαθία εκτός από τις Αιγές υπάρχει και ο
εξαιρετικά σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Μίεζας!

Εκεί, στο αρχαίο θέατρο που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο, όπου ο Μεγαλέξανδρος και οι μελλοντικοί ηγεμόνες της Ελληνιστικής Οικουμένης μυήθηκαν στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας θα προσφέρουν στο κοινό δύο βραδιές με εκδηλώσεις:

Την Πέμπτη στις 18 Αυγούστου το αρχαίο θέατρο της Μίεζας θα λουστεί στο φως του φεγγαριού, αλλά και στη μουσική από την Μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας (21:30) και από το συγκρότημα Εchoes (22:30).

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, στις 21:30, στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας υπάρχει άλλη μια μικρή βραδινή καλοκαιρινή έκπληξη: Θα προβληθεί η ταινία «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη. Στην ταινία αυτή, του 1971, ο διεθνώς αναγνωρισμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης (“Στέλλα”, “Το κορίτσι με τα μαύρα”, “Το τελευταίο ψέμα”, “Αλέξης Ζορμπάς”) δίνει τη δική του εκδοχή της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη που στέλνει ένα ισχυρό όσο και διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα, με την Katharine Hepburn ως Εκάβη, τη Vanessa Redgrave ως Ανδρομάχη και την Ειρήνη Παππά ως Ελένη.

Τέλος στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, από τις 21:00, θ’ απολαύσουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση με έργα από τον χώρο του μιούζικαλ και της τζαζ με τους μουσικούς Μαρία Ανδρεάδου, Δημήτρη Δημάκο, Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Λάζαρο Μπίντση, Χαρίκλεια Ουρσουζίδου και Θανάση Τσολάκη. Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα μιούζικαλ "Chicago", "Εννέα", "Βιολιστής στη Στέγη", "Οι Άθλιοι", καθώς και τραγούδια των Billie Holiday, Nina Simone, Frank Sinatra και Etta James.