22 Μαΐ 2016

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟ "ΣΤΟΛΙΔΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ(βίντεο)

Το Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας είναι ένα καινούργιο σύγχρονο σχολείο τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το έτος 2002. Λειτουργεί σε μια άνετη και καταπράσινη έκταση 13.000 τμ. Είναι ένας χώρος ευάερος και ευήλιος, αλλά και λειτουργικός. είναι ισόγειο και έχει τρεις εξόδους, πράγμα που διευκολύνει τη μετακίνηση των μαθητών αλλά και την ασφάλεια τους σε περίπτωση σεισμού.

Περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, Βιβλιοθήκη,Αίθουσα Καλλιτεχνικών,Αίθουσα Πληροφορικής άριστα εξοπλισμένη, Εργαστήρια Τεχνολογίας, Φυσικής και Χημείας.

Στο ισόγειο λειτουργεί
κυλικείο, ενώ στον προαύλιο χώρο, που περιβάλλει το διαμορφώθηκε ο κήπος του σχολείου, με φροντίδα μαθητών και καθηγητών, ενώ υπάρχουν δέντρα περιμετρικά, αλλά και κάποια κιόσκια και παγκάκια για την άνεση των μαθητών,υπάρχει ένα οικολογικό θερμοκήπιο όπου οι μαθητές μαθαίνουν να καλλιεργούν με σεβασμό προς το περιβάλλον. Φροντίδα έχει υπάρξει και για την ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων, με τα οποία συνηθίζουν πολλοί μαθητές να έρχονται στο σχολείο, κάτι που καλλιεργεί την οικολογική συνείδησή τους.Υπάρχει επίσης ιδιόκτητο γήπεδο ποδοσφαίρου, που μαζί με τις όμορες αθλητικές εγκαταστάσεις της Τοπικής Κοινότητας, αποτελούν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Υπάρχει μόνιμη καθαρίστρια, εφόσον η καθαριότητα και η ασφάλεια των μαθητών είναι μεταξύ των βασικών μελημάτων του σχολείου. Μέλημα όμως αποτελεί και η αισθητική εκπ/ση των παιδιών, γι’ αυτό και υπήρξε φροντίδα ο χώρος του σχολείου να είναι καλαίσθητος. Έτσι βάφτηκε με φωτεινά χρώματα, ενώ διακοσμήθηκε με πίνακες γνωστών ζωγράφων, αλλά και με έργα των ίδιων των μαθητών. συνδυάζοντας γνώσεις και δημιουργικότητα.

Προφανής λοιπόν στόχος του σχολείου είναι όχι μόνο η παροχή στείρας γνώσης, αλλά η ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, μέσα σε ένα όμορφο και πρόσχαρο χώρο.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ https://trikalamou.blogspot.gr/