10 Φεβ 2016

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν της ΝΑΟΥΣΑΣ στα πέναλτι με σκορ 5-4 (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1), στον τελικό που έγινε την Τετάρτη (10/02) στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, παρουσία 800 περίπου φιλάθλων και σήκωσαν μία ακόμη κούπα!

Αγωνιστικά, οι Ναουσαίοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης αλλά δεν βρήκαν λύσεις για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία των Αλεξανδρινών.


Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη μπήκε δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε σημαντική ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα. Ο Παπατάνος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά για τον Περηφανόπουλο, ο οποίος από καλή θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Θεοδώρου!

Η απάντηση από τους «ασπρόμαυρους» ήρθε στο 16’ όταν ο Ζωγράφος έβγαλε ωραία μπροστινή μπαλιά για τον Κίτσα Σπύρο, αυτός βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ιωακειμίδη αλλά την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο Ηλιάδης και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!

Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ένα μακρινό σουτ του Λαμπριανίδη στο 20’ που δεν ανησύχησε τον Θεοδώρου, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει κατακόρυφα στην συνέχεια και τους «κυανόλευκους» να έχουν μεν τον έλεγχο αλλά να μη μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φοβερό ρυθμό. Μόλις στο 47’ η ΝΑΟΥΣΑ πήρε κεφάλι στο σκορ όταν ο Αβραμόπουλος έβγαλε παράλληλη μπαλιά από δεξιά και ο επερχόμενος Συμπεθέρης στο δεύτερο δοκάρι δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα γράφοντας το 1-0 για τους «κυανόλευκους»!

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Κίτσας Σπ. από δεξιά έβγαλε την σέντρα και ο επερχόμενος Ζωγράφος απο κοντά σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 54΄ο Ουέλινγκτον σούταρε από κοντά αλλά ο Θεοδώρου απέκρουσε σωτήρια, ενώ στο 61’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα.

Ο Παπατάνος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ ανέτρεψε τον Σπύρο Κίτσα με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι κάτω από τις διαμαρτυρίες των Ναουσαίων. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουκλάς γράφοντας το 1-1 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 70’ ήταν η σειρά της ΝΑΟΥΣΑΣ να ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Παπατάνου αλλά ο Βρέσκας διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε, με τη ΝΑΟΥΣΑ να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, δίχως όμως επιτυχία.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1 και να οδηγούνται, όπως και πέρσι, στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης οι Ναουσαίοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, παίζοντας στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους αλλά μη μπορώντας να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική τακτική τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΝΑΟΥΣΑ τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Κερλίδη να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του, αλλά με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Λαμπριανίδη στο 108’ δεν μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και έτσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι!

Εκεί οι «ασπρόμαυροι» αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί κερδίζοντας με 5-4 και πανηγυρίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η σειρά των πέναλτι:

Βλαχοδήμος: 1-0
Μπουκλάς: άουτ
Ουέλινγκτον: δοκάρι
Καρατάσιος: 1-1
Σαρηγιαννίδης: 2-1
Λαδάς: 2-2
Μουσικάκης: 3-2
Κίτσας Σπ.: 3-3
Καφές: 4-3
Θεοδώρου: 4-4
Λαμπριανίδης: δοκάρι
Χαρισούδης: 4-5

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βρέσκας με βοηθούς τους Παρασίου, Παπαδάκη και τέταρτο τον Μαλούτα.

ΝΑΟΥΣΑ (Κερλίδης): Ιωακειμίδης, Παπατάνος, Περηφανόπουλος, Μουσικάκης, Ηλιάδης (106’ Βλαχοδήμος), Αβραμόπουλος, Συμπεθέρης (61’ λ.τ. Σαρηγιαννίδης), Λαμπριανίδης, Καφές, Ουέλινγκτον, Πατατούκας (75’ Μουρίκι).

ΠΑΟΚ ΑΛ. (Κελεσίδης): Θεοδώρου, Μπουκλάς, Βασιλείου, Λαδάς, Χαρισούδης, Καρατάσιος, Κίτσας Β. (75’ Φεζουλάς), Κίτσας Λ., Κίτσας Σπ., Ζωγράφος, Μπεκτας (90’ Θεοδώρου).


πηγη:kerkidasport.gr