22 Σεπ 2015

"ΓΚΡΑΦΙΤΙ" ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ!

Στο πάρκο που βρίσκεται απέναντι από τον την πλατεία Ελευθερίας στην Κρήτη ένα πολύ ιδιαίτερο γκράφιτι με την προσωπογραφία του αδικοχαμένου 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε προς τιμή του.

Η πρωτοφανής ιστορία αρχικά της μυστηριώδους εξαφάνισης του νεαρού φοιτητή αρχές Φλεβάρη από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων που σπούδαζε και ο εντοπισμός της σορού του σχεδόν ένα μήνα μετά από έρευνες παντού, σε ένα ρέμα μόλις λίγα μέτρα από τη Σχολή, ως φαίνεται δε μπορεί να ξεπεραστεί και να ξεχαστεί τόσο απλά.

Η γενέτειρά του θρηνεί ακόμη και στέκεται σθεναρά στο πλευρό της οικογένειας του λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η συζήτηση της υπόθεσης σε δικαστικό επίπεδο και με φόντο αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του φοιτητή.

Στο χωριό που εκείνος μεγάλωσε στο σπίτι που έζησε η «μαύρη» σκιά του πένθους δε μπορεί να βρει αχτίδα φωτός, καθώς κανείς δεν κατάφερε επί της ουσίας να συνειδητοποιήσει τη φρικτή αναπάντεχη και τόσο άδικη απουσία του.

Με δηλώσεις του αποκλειστικές στο protothema.gr ο πατέρας του Βαγγέλη είχε περιγράψει τον παρατεταμένο Γολγοθά της οικογένειας και το αίτημα για δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους.

Οι επόμενες ημέρες επιφυλάσσουν νέες αποκαλύψεις με τη δικογραφία να είναι έτοιμη και όλους να περιμένουν την εξέλιξη της προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες μπήκε ένα τόσο ξαφνικό και τραγικό τέλος στο βιβλίο της ζωής του Βαγγέλη.

Η Κρήτη είναι στο πλευρό της οικογένειας και μία ομάδα παιδιών θέλοντας να στείλουν ένα δικό τους μήνυμα ηχηρής διαμαρτυρίας ζωγράφισαν και αποτύπωσαν τα συναισθήματα τους στο γκράφιτι που βλέπετε και δημοσιεύει το protothema.gr.


πηγη