20 Ιουν 2015

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΜΙΣΕ ΧΡΩΜΑΤΑ-Thessaloniki Pride ((ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Περίπου 5.000 πολίτες της LGBTQ κοινότητας,
και όχι μόνο, διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 4ου Τhessaloniki Pride, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου υπό τους ήχους της μουσικής των Paranaue. Μάλιστα, πριν από μερικά λεπτά ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης.


Η θεματική του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι οι θεσμικές διεκδικήσεις με το σύνθημα του 4ου Thessaloniki Pride "Δικαιούμαι, απαιτώ γάμο, όνομα, σεβασμό" που ουσιαστικά μεταμορφώνει την φετινή διοργάνωση σε μια πλατφόρμα που απευθύνεται στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ζητά την άμεση άρση των διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και μετά το τέλος της πορείας υπερηφάνειας, με συναυλία κάτω από τον φωταγωγημένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου, Λευκό Πύργο.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, η γ αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η βουλευτής του Σύριζα Ιωάννα Γαϊτάνη και η βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.




Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO του Thestival.gr