26 Μαΐ 2015

ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Τη δυνατότητα υπαγωγής σε ρύθμιση του συνόλου των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015 και οι οποίες προέκυψαν λόγω της μη καταβολής ημερήσιου τέλους προσέλευσης από πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες), που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το θέμα συζητήθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνη Παπά, που είναι παράλληλα και πρόεδρος της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Στην εισήγησή του, ο κ. Παπάς τόνισε ότι, με την απόφαση αυτή, δίνεται οικονομική ανάσα στους πωλητές λαϊκών αγορών, παραγωγούς και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν πληγεί, όπως και πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες, από την οικονομική κρίση, ώστε να καταβάλλουν τμηματικά τις οφειλές τους προς την Περιφέρεια και να μπορέσουν στη συνέχεια να ανανεώσουν τις άδειές τους.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να εισπραχθούν, από την Περιφέρεια, εκκρεμείς οφειλές ημερήσιου τέλους, που ανέρχονται μόνο για τους επαγγελματίες στο ποσό του 1.916.000 ευρώ και αφορούν κυρίως οφειλές προς τον παλιό Ο.Λ.Α.Θ., ώστε, με τη σειρά της, η Περιφέρεια να αποδώσει το νόμιμο ποσοστό προς τους Δήμους και τις Ομοσπονδίες, για την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών της Θεσσαλονίκης.


ΠΗΓΗ