17 Απρ 2015

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 Συκωταριές αρνίσιες
  • σκέπη από 2 αρνιά (μπόλι ή πάνα)
  • 3 αυγά (μέσα)
  • 1 αυγό μόνο ο κρόκος (για το άλειμμα)
  • 2 ματσακια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • αλάτι-πιπέρι
  • άνηθο
  • λίγο λάδι για το σοτάρισμα



Πως το κάνουμε:

Ζεματίζουμε τις συκωταριές και τις ψιλοκόβουμε σε μέγεθος φουντουκιού.
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι με το λάδι.
Ρίχνουμε και τις συκωταριές τα σοτάρουμε μαζί, ρίχνουμε το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και όταν σωταριστουν καλά ολα μαζι τραβαμε απο τη φωτια και ριχνουμε τα 3 αυγα, ελαφρως κτυπημενα, και ανακατευουμε καλα.
Γεμιζουμε τις σκεπες (αφου τις εχουμε κοψει σε μεγεθος χαρτομαντηλου) με το μειγμα και τις κλεινουμε ενωνοντας τις ακρες.
Τα βαζουμε σ'ενα ταψι (οχι λαδωμενο) με τις ακρες προς τα κατω.
Αφου αλειψουμε τους τζιγεροσαρμαδες με τον κροκο αυγου τα βαζουμε στο φουρνο μεχρι να ροδοκοκκινισουν σε σιγανο φουρνο στους 100 βαθμους περιπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψηνουμε σε σιγανο φουρνο γιατι πρεπει να λιωσει το λιπος απο τις σκεπες. Κατα διαστηματα πεταμε απο το ταψι το λιπος που εχει βγαλει.


ΠΗΓΗ