20 Μαρ 2015

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ!

Αυτοί είναι οι υβριστές του Γιακουμάκη: Καρέ-καρέ η επεισοδιακή επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ΜυτιλήνηΤρεις άνδρες ηλικίας 50, 28 και 25 ετών ταυτοποιήθηκαν ως οι υβριστές του αυτόχειρα Βαγγέλη Γιακουμάκη.



Συγκεκριμένα, ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, της δημόσιας πρόκλησης και διέγερσης σε εκτέλεση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που τελείται από μίσος μέσω διαδικτύου, ενώ ο 50χρονος κατηγορείται επίσης και για απείθεια.

Από την ίδια κιόλας ώρα, στις 15 Μαρτίου, όταν λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της σορού του άτυχου Βαγγέλη 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων οι συλληφθέντες έβρισαν με χυδαίο τρόπο σε μπλογκ τον 20χρονο νεκρό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους.

Μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων-στοιχείων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε συνεχής αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην αλλοδαπή, καθώς και με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μυτιλήνη οι υβριστές

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος δρούσε από την Αθήνα, ο 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη και ο 28χρονος από τη Μυτιλήνη.

Ακολούθως, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διενεργήθηκαν ταυτόχρονες αστυνομικές έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκόμενων.

Κατασχέθηκαν υπολογιστής και σκληροί δίσκοι

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών, ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Σεσημασμένος ο 50χρονος -Το έσκασε από το παράθυρο

Ο δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτοφώρου διαδικασίας. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος αναζητείται να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της απείθειας, καθώς όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν εκείνος δέφυγε από το παράθυρο του σπιτιού του. Σημειώνεται ότι ο 50χρονος είναι σεσημασμένος κατά το παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Παράλληλα ερευνάται η εμπλοκή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και πιθανή επικοινωνία τους με άτομα στην περιοχή των Ιωαννίνων.



ΠΗΓΗ